Dit kunnen we doen…

De documentaire When We Grow…This Is What We Can Do van de Amerikaanse editor Seth Finegold geeft een dwarsdoorsnede van een groot aantal  mogelijkheden die de te onderscheiden grondstoffen van de hennepplant bieden. Presentator Luke Bailey neemt de kijker mee op een adembenemende reis die voert lang bouwondernemers via textielwerkers tot mensen die thuis cannabis kweken.

De documentaire laat zien hoe de hemp movement in de Verenigde Staten niet via een revolutie maar via evolutie steeds meer aanhangers krijgt, geholpen door de klimaatveranderingen die steeds meer mensen bewust maakt van de zware voetafdruk die de Amerikaanse en westerse levensstijl achterlaat.

In 1937 zetten de Verenigde Staten de hennepplant achter de tralies met de bedoeling hem nooit meer vrij te laten. In de 21ste eeuw lijkt de wal het schip echter te keren, nu hennep wereldwijd steeds meer als een zinvolle gift van Moeder Natuur wordt beschouwd, of het nu gaat om mensen die zelf marihuana kweken of boeren die hemp (industriehennep) verbouwen en industrieel verwerken. De repressieve houding van de Amerikaanse overheid staat de emancipatie van de hennepplant in de weg, maar het land wordt keihard rechts ingehaald door Europa en Australië.

 

Leave a Comment

Pantanova ♥ Alldayjazz FM, luister mee!