Culture High – Upbeat to cannabis legalislation

In de Verenigde Staten heeft het cannabisdiscours in de 21e eeuw bijna epische proporties aangenomen, zo laat de documentaire Culture High (2014) zien. In deze meeslepende productie laat regisseur Brett Harvey een groot aantal voor- en tegenstander van de legalisering van cannabis aan het woord.

Federale ambtenaren en wetenschappers, politici, openbare aanklagers en voormalige opsporingsambtenaren kreeg Harvey voor zijn camera. Maar ook mondiale beroemdheden als sir Richard Branson, Snoop Dogg en Howard Marks (a.k.a. Mr. Nice) doen hun zegje in Culture High. Zelfs twee geslaagde Nederlandse marihuana entrepreneurs doen hun zegje: Rotterdammer Ben Dronkers (Sensi Seeds, Hash & Marihuana Museum, HempFlax) en Amsterdammer Arjan ‘strainhunter’ Roskam (Greenhouse Company).

Met zijn voorganger The Union vormt Culture High een tweeluik van regisseur Brett Harvey over de fascinerende weg die in de Verenigde Staten wordt afgelegd om een plant te rehabiliteren die op grond van een arbitraire politieke krachtenbundeling in de jaren 1930 is verketterd. In 1971 misbruikte Richard Nixon cannabis als opstap voor de War on Drugs, met als doel de plant wereldwijd uit te roeien.

Wie bereid is 120 minuten uit te zitten om de argumentatie van een moral minority af te wegen tegen die van de ignorant majority, kijkt voortaan door een andere bril naar marihuana.

» De geschiedenis van cannabis in de Verenigde Staten.

Leave a Comment

Pantanova ♥ Alldayjazz FM, luister mee!