Greenhouse_hennepteelt_ipkw_2014

Gelderland stimuleert productie stexvezels

ARNHEM, 26 september 2014 – De provincie Gelderland stelt €210.000,- beschikbaar voor een praktijkonderzoek naar de teelt van hennep en de verwerking van de bastvezel tot verspinbare garens voor textiele toepassingen.

Gedeputeerde Staten stemden dinsdag 16 september in met de subsidieaanvraag van een consortium van drie ondernemingen in Oost-Nederland die samenwerken in het Sustainable Fibers Project. Dit heeft de provincie donderdag 25 september bekendgemaakt.

StexFibers BV en Pantanova in Arnhem (Gld) werken in het Sustainable Fibers Project samen met Texperium in Haaksbergen (Ov), het open innovatiecentrum voor de textielsector in Nederland. Voor dit project organiseert Pantanova akkerbouwmatige productie van hennep in Oost-Nederland.

Lees meer

StexFibers bewerkt daarna de bastvezel waarna Texperium deze stexvezels kan verspinnen tot hoogwaardige garens. Dit product dient als uitgangsmateriaal voor de textielsector en de tapijtindustrie.

Het Sustainable Fibers Project is een van de vier pilots die Pantanova en de ministeries van Economische Zaken en Infrastructuur & Milieu willen realiseren via de Green Deal Natuurvezels.

Een consortium van vijftien green deal-partners onderzoekt in vier coalities de haalbaarheid van vier ketens die zijn gericht op de toepassing van hennep als diervoeding, textiel, bouwmateriaal en composieten.

» Lees meer over het Sustainable Fibers Project

» Flyer Pantanova

» Persbericht de Greenhouse

» De Value Mediation Methode

» EU-agenda grondstofgebruik

» WTC-rapport Strategie voor een groene samenleving

 

Leave a Comment

Pantanova ♥ Alldayjazz FM, luister mee!