Run from the Cure

De documentaire Run From The Cure biedt een kijkje in de keuken van Rick Simpson, chef de cuisine du cannabis. Deze gepensioneerde Canadees staat wereldwijd bekend als een onvermoeibare activist voor de emancipatie van cannabis als medicijn. 

Simpson verbaast zich over de terughoudende opstelling van overheden en de farmaceutische industrie om thc-houdende toepassingen van cannabis naar de markt te brengen, ofschoon wetenschappelijk onderzoek aantoont dat het zogeheten entourage-effect tussen thc en andere cannabinoiden kankerremmende effecten te zien geeft.

Investeringen in de ontwikkeling van dure medicijnen en de patenten die hiermee zijn gemoeid, staan soms eenvoudig te produceren natuurlijke geneesmiddelen in de weg. Dit mechanisme maakt dat patiënten soms kans op genezing wordt onthouden, stelt Simpson.

Tal van patiënten, met uiteenlopende symptomen en in diverse stadia van kanker, hebben Simpsons cbd-olie  met succes toegepast. Opmerkelijk is dat gangbare behandelingen eerder geen soelaas boden. Na zelfmedicatie met cbd-olie werden patiënten soms al na zes maanden door hun behandelend arts genezen verklaard, of beschouwden zichzelf als genezen..

» Mission statement Rick Simpson

» Dennis Hill heeft geen prostaatkanker meer

» Website Dennis Hill

» The Rick Simpson Cure versus CBD-olie

» Cannabis-onderzoeker Arno Hazekamp in Casa Luna op Radio 1

Leave a Comment

Pantanova ♥ Alldayjazz FM, luister mee!