Texperium start textiel recycling

Als open innovatiecentrum voor hoogwaardige textielrecycling in Nederland heeft Texperium in enkele jaren tijd een Europese uitstraling gekregen. De stichting beschikt over state-of-the-art onderzoeksfaciliteiten om bedrijven en instellingen te faciliteren voor innovaties in herverwerking van textiel.

Zo doet Texperium proeven bij Prato in Italië en de Fachhochschule Niederrhein in Duitsland. De stichting werkt ook samen met internationaal georiënteerde textielproducenten en kennisinstellingen de modeacademie ArtEZ, Saxion Hogeschool en de Universiteit Twente. Dit heeft onder meer geleid tot een inzamelprogramma voor denim om katoen, het meest vervuilende landbouwgewas ter wereld een tweede leven te geven.

Texperium werkt ook samen met StexFibers en Pantanova. Hennep is immers uitstekend geschikt om als drager van gerecycleerde katoen te dienen, waarmee de zware ecologische voetafdruk van deze gewasteelt met de helft kan worden verminderd. Ook andere herwonnen materialen kunnen bij Texperium worden omgezet in duurzame en winstgevende toepassingen, waarvoor hennepgaren een superieure drager vormt.

Leave a Comment

Pantanova ♥ Alldayjazz FM, luister mee!