Ook vezelhennep bevat CBD’s

AMSTERDAM, 23 februari 2016 – Steeds meer mensen verdiepen zich in de medicinale effecten van cannabis, omdat gangbare medicatie soms niet het effect heeft waar de hoop op is gericht, In Veendam is het bedrijf Bedrocan gevestigd dat als enige onderneming in Nederland gestandaardiseerde marihuana levert aan uw apotheek. Maar wel gecontroleerd via het Bureau Medicinale Cannabis.

Deze uitzending van Eva Jinek van februari 2016 biedt een kijkje in de keuken. Ze citeert de uitzending van VIce die voorheen op YouTube te vinden was. Omdat het camerateam voor de reportage over Bedrocan toch in Groningen was, stoomde de crew maar meteen op richting Oude Pekela om een veld vezelhennep van dichtbij te bekijken.

Toch leuk te weten dat de tientallen kilo’s mediwiet die Bedrocan wekelijks produceert zonder uitzondering varianten zijn van een beroemde soort cannabis die in de jaren negentig is ontwikkeld door het van origine Rotterdamse zadenbedrijf Sensi Seeds: Jack Herer.

De soort is vernoemd naar een van de eerste Amerikaanse cannabispioniers, die als Vietnamveteraan zijn posttraumatische stressstoornis als sneeuw voor de zon voelde verdampen zodra hij een stickie rookte. En in de jaren daarna vele andere met hem, wereldwijd.

» Lees meer

Maar goed, ook de bedrijfsvoering van Bedrocan wordt dus nog altijd nauwlettend gevolgd. De Inspectie Volksgezondheid houdt de ontwikkelingen rond medicinaal gebruik van cannabis scherp in het oog, vooral vanwege de hype rond cbd-olie. Die is  tegenwoordig gewoon ook bij de drogist te koop is. Oké, deze olie is niet gemaakt van marihuana met een hoog gehalte thc, maar van vezelhennep.

Deze video van Vice biedt een kijkje in de keukens aan beide kanten. Samen met de vader van een epilepsiepatiënt. Hij was er door zelfstudie achter gekomen dat ook de vezelhennep in zijn achtertuin cbd’s bevat. Van de hennepbloemen die hij oogst kokkerelt hij in zijn schuur een cbd-olie bij elkaar waar zijn dochter zienderogen van opknapt. Have a look for yourself!

» Lees meer over Jack Herer op Wikipedia.

» Zie ook Medicinaal.

 

 

Leave a Comment

Pantanova ♥ Alldayjazz FM, luister mee!