Marihuana, wonderlijk maar waar…

Marihuana heeft bij verstandig gebruik doorgaans positieve effecten op het welzijn van mensen die besluiten zo nu en dan een rokertje op te steken of een pijpje te stoppen. Psychoactieve hennep brengt een goedkope maar doeltreffende vorm van zelfmedicatie onder handbereik waarvan de therapeutische meerwaarde lange tijd niet kon worden vermoed.

Van recente datum is dat cannabis ook voor heel jonge kinderen een succesvol natuurlijk medicament biedt, zoals tegen de soms levensbedreigende  symptomen van epilepsie waar farmaceutische middelen geen soelaas bieden. Deze ontwikkeling vormde voor de Amerikaanse nieuwszender CNN aanleiding een serie verhelderende reportages te maken onder de titel Weed.

De reportage laat zien dat medicinaal gebruik van cannabis steeds vaker wordt geaccepteerd. Schoorvoetend ontworstelt een groeiend aantal mensen zich op grond van persoonlijke ervaring, feiten en wetenschappelijke data aan het frame van illegaliteit waarin marihuana al meer dan een eeuw wordt gegijzeld. Alleen maar omdat je er even high van wordt dus, wat sommige consumenten als nadeel ervaren.

Een Amerikaans familiebedrijf in Colorado heeft hier iets op gevonden. De hoogste tijd om uw informatiepositie over hennep, cannabis, marihuana en wiet up to date te brengen.

» Run from the cure

» Kijk nog eens goed….

» Israelische bejaarden gedijen op cannabis.

Leave a Comment

Pantanova ♥ Alldayjazz FM, luister mee!