hennep_food

 

Hennepzaad is een van de rijkste plantaardige eiwitbronnen die tot dusver bekend zijn. Noblesse oblige: als koningin van het plantenrijk biedt cannabis de mens dus ook gezonde eetbare onderdelen.

Hennepzaad bevat voor 35 procent hoogwaardige eiwitten, met de negen noodzakelijke aminozuren in een goede verhouding. Hennepzaad is goed darmverteerbaar. Eenmaal geperst tot olie of verwerkt in andere eetbare (hennep)producten vormt het zaad van cannabis ook een gewild voedingsmiddel voor mensen met een glutenallergie of een andere darmaandoening.

The Amazing Health Benefits of Juicing Raw Cannabis (Marijuana) Leaves

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft vastgesteld dat de olie die koud wordt geperst uit vzelhennepzaden rijk is poly-onverzadigde verzuren in de
meest natuurlijke verhouding. De omega’s  en 6 worden aangemerkt als essentieel: dit wil zeggen dat ze niet worden aangemaakt door het menselijk
metabolisme, maar via voeding moeten worden opgenomen.

 

Lees meer

Superieur profiel
Behalve rijk aan volwaardige eiwitten biedt cannabiszaad ook een biologisch gebalanceerde combinatie van negen essentiële aminozuren. De belangrijkste vitamines die voorkomen in hennepzaad zijn B en E. Vitamine B is belangrijk voor de stofwisseling, vitamine E is een antioxidant.

In het bijzonder is hennep ook een zeldzame bron van gamma-linoleenzuur (GLA). Dit essentiële vetzuur is belangrijk voor de vochthuishouding en een soepel healthy_education_society_logohuid. GLA wordt teruggevonden in moedermelk.En uiteraard bevatten hennepzaden voedingsvezel.

Een evenwichtige inname van kwaliteitseiwitten helpt het herstel van weefsel en het DNA van de cellen. Een goed evenwicht tussen de vetzuren werkt preventief tegen een onbalans die zich in het menselijk (en dierlijk) lichaam kan voordoen. Denk aan ontstekingen, artritis, astma, osteoporose, bloedvaatziekten en overgewicht.

Dergelijke aandoeningen duiden er net als veel andere symptomen op dat het lichaam terug in homeostase dient te worden gebracht. Oftewel een optimum in het evenwicht van alle lichaamsfuncties, zoals temperatuur, zuurgraad, bloeddruk en ademhaling. Een lichaam dat in homeostase verkeert heeft doorgaans een goed werkend afweersysteem tegen virussen en infecties.

 

Vergelijking_plantolieën

Hennepzaad bevat per 100 gram:

  • energie: 593 kcal / 2457 kJ
  • eiwitten: 35 %
  • koolhydraten: 7,6 %
  • vetten: 49.5 %
  • vezels: 5.9 %

 

hennepweb_100 pagina gratis boek_alles

» Download het gratis hennepreceptenboek.Pantanova ♥ Alldayjazz FM, luister mee!