hemp+ladybird

Volg cannabisnieuws op website Nu.nl

ROTTERDAM, 1 juni 2015 – Of het nu gaat om pleidooien voor legalisering, (zelf)medicinale toepassingen, contraproductieve wetgeving, anekdotes, de achterdeur of de thuiskweek, de veelgelezen website NU.nl van uitgeverij Sanoma is er als de kippen bij om nieuwtjes en andere interessante weetjes over de cannabisplant te publiceren. Dan leest u het ook eens van een ander, nietwaar?

We verzinnen het niet, maar er was eens een Canadese antropoloog genaamd Ed Hagan, die dacht: ik steek een onderzoeksvoorstel in elkaar om te kunnen vaststellen of jager-verzamelaars cannabis ook medicinaal gebruikten. De gedachte werd hem ingegeven door de vraag: “Why would so many people around the world be using plant toxins in a very recreational way?”

Hagen wijst erop dat veel dieren toxische stoffen tot zich nemen. Biologen veronderstellen dat parasieten in hun systeem minder kans krijgen door de werkzame stoffen die cannabis bevat, zoals thc en cbd. ”The issue is significant on at least two fronts, with substance abuse and intestinal helminth infection being two of the developing world’s great health problems,” benadrukt Hagen.

aka-comminity_congo

Niet geheel onlogisch, zo’n antropologisch onderzoek, voor wie zich realiseert dat cannabis een van de eerste planten is die voor de landbouw zijn gebruikt, samen met andere vroeggedomesticeerde gewassen als vlas, maïs, gerst, de aardappel en de banaan. En warempel, Hagen wist een budget te organiseren via de Washington State University en reisde af richting de Centraal Afrikaanse Republiek.

aka-girls_smoking_congo

Diep in de jungle van Congo trof hij de Aka, een kleinemensenstam van wie zeven van de tien mannen cannabis roken, evenals zes van de honderd vrouwen. Op basis van de uitkomst van dit onderzoek veronderstelt Hagens onderzoeksteam dat het menselijk lichaam zich in de loop der tijd zo heeft ontwikkeld dat ons afweersysteem gebaat is bij het roken van cannabis.

Lees het zelf via onderstaande links, dit heldert misschien het een en ander op… Het onderzoeksresultaat wordt nog gepubliceerd in the American Journal of Human Biology.

» Wiley Online Library

» Global Source of Scientific News

» Cannabis op Nu.nl

» Over domesticatie in Paarden, Zwaarden en Ziektekiemen (Jared Diamond, 1997)

» Medicinale toepassingen cannabis

Leave a Comment

Pantanova ♥ Alldayjazz FM, luister mee!