Texperium_logo

Texperium

Texperium is een open innovatiecentrum voor hoogwaardige textielrecycling in Nederland met een Europese uitstraling. De stichting beschikt over state-of-the-art onderzoeksfaciliteiten om bedrijven en instellingen te ondersteunen bij het realiseren van innovaties in herverwerking van textiel. Herwonnen materialen kunnen worden omgezet in duurzame en winstgevende toepassingen. Hennepgarens leveren een superieure drager voor gerecycleerde vezels op.

» Naar website Texperium

stexfibers_logo_nieuw

StexFibers

StexFibers has developed a technique to soften hemp fibers, so they can be used for high end textiles. Hempfibers itself have specific characteristics, but because hemp can replace cotton, the plant is an environmental winner.

» Naar de website StexFibers

partner_DunAgro

Dun Agro

Dun Agro in Oude Pekela gebruikt de nieuwste generatie scheidingstechnieken voor natuurvezels, zoals vezelhennep en vlas. Eind 2003 startte de bouw van een kleinschalige en revolutionaire productielijn. Deze protolijn diende tot 2008 als basis voor de verdere evolutie van de huidige ontwikkelde industriële verwerkingslijn. In 2009 werd de huidige decorticatielijn voor droogd vezelhennepstro operationeel. Met het oog op een innovatieve agro-industrie is met deze industriële verwerkingslijn in Groningen een stap gezet naar groei van duurzame akkerbouw. Dun Agro is een belangrijke partij in de Green Deal Natuurvezels.

» Naar website Dun Agro

Pantanova ♥ Alldayjazz FM, luister mee!