Rondeel-concept voor een vreugdevol kippenleven

AMSTERDAM, 1 maart 2016 – Het transparante productiesysteem voor legeieren van Rondeel BV is een toonaangevend voorbeeld van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Deze reportage van AT5 over het mini-Rondeel op de Zuid-As in Amsterdam laat zien hoe deze manier van voedselproductie werkt.

In het Rondeel-concept komt aan aantal duurzaamheidsaspecten positief tot uitdrukking, waarmee meteen de belangrijkste randvoorwaarden zijn benoemd die anno 2016 ook in een bredere context worden gehanteerd voor een houdbare productieproces. Zoals de aandacht voor dierenwelzijn, de geringe milieubelasting, voedselveiligheid, regionale productie, landschappelijke inpasbaarheid en het sluiten van kringlopen.

keurmerk-beter-leven

Niet in de laatste plaats genereert de productiewijze van Rondeel ook een volwaardig inkomen voor de pluimveehouder. De optelsom van deze bijzondere kwaliteiten leidde ertoe dat de jonge onderneming is onderscheiden met het keurmerk Beter Leven, een breed erkend certificaat dat de houdbare bedrijfsfilosofie weerspiegelt.

Bekijk ook onderstaande video’s of reis eens af naar Amsterdam, Vaassen, Ewijk of Wintelre, want ieder Rondeel kent een bezoekerscentrum en een vergaderfaciliteit.

» Zie de Rondeel-animatie

» Rondeel Ewijk

 

 

 

Leave a Comment

Pantanova ♥ Alldayjazz FM, luister mee!