Ook vezelhennep bevat CBD’s

AMSTERDAM, 23 februari 2016 – Steeds meer mensen verdiepen zich in de medicinale effecten van cannabis, omdat gangbare medicatie soms niet het effect heeft waar de hoop op is gericht. In Veendam is het bedrijf Bedrocan gevestigd dat als enige onderneming in Nederland gestandaardiseerde marihuana levert aan uw apotheek. Maar wel gecontroleerd via het Bureau Medicinale Cannabis.

Deze uitzending van Eva Jinek van februari 2016 biedt een kijkje in beide werelden. Een camerateam van Vice dat voor de reportage over Bedrocan toch in Groningen was, stoomde maar meteen op richting Oude Pekela om een veld vezelhennep van dichtbij te bekijken.

De Inspectie Volksgezondheid monotort de bedrijfsvoering van Bedrocan. Leuk te weten dat de tientallen kilo’s mediwiet die Bedrocan periodiek produceert varianten zijn van een beroemde soort die in de jaren negentig is ontwikkeld door het van origine Rotterdamse zadenbedrijf Sensi Seeds: Jack Herer.

De soort Jack Herer ontleent haar naam aan een cannabis ambassador van het eerste uur die als Vietnamveteraan in America zijn posttraumatische stressstoornis voelde verdampen zodra hij een stickie rookte. In de jaren daarna hadden vele andere marihuanarokers een soortgelijke ervaring.

» Lees meer

De Inspectie Volksgezondheid houdt het medicinaal gebruik van cannabis in het oog, mede vanwege de groeiende populariteit van over the counter-cbd-olie. Die is gewoon bij de drogist te koop. Deze olie is niet gemaakt van marihuana,, maar van het landbouwgewas vezelhennep.

Vice biedt een kijkje in de keuken en volgen de vader van een epilepsiepatiënte. Hij was er door zelfstudie achter gekomen dat ook de vezelhennep in zijn achtertuin cbd’s bevat. Van de bloemen kokkerelt hij in zijn schuur een cbd-olie bij elkaar waar zijn dochter zienderogen van opknapt. Have a look for yourself!

» Lees meer over Jack Herer op Wikipedia.

» Zie ook Medicinaal.

 

 

Leave a Comment

Pantanova ♥ Alldayjazz FM, luister mee!